Stem Steven

Juist nu vind ik het belangrijk dat ons stadsbestuur ook na de verkiezingen zo groen, sociaal en progressief mogelijk blijft. Als raadslid straal ik urgentie, energie en elan uit en dat is nodig om ons verhaal, dat inhoudelijk goed is, opnieuw te verkopen. Maar bovenal heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat mensen in de stad mij vertrouwen geven. Of ik nu voor een zaal vol asbestslachtoffers in Kanaleneiland sta of met een groepje bewoners van Ondiep praat over de slechte staat van hun huizen. Mijn inhoudelijke boodschap slaat aan omdat ik onze stadsgenoten weet te raken en open en eerlijk argumenten uitwissel en kan luisteren.

In 1986 ben ik in Apeldoorn geboren en daar heb ik mijn jeugd doorgebracht. Ik heb Utrecht mijn hele leven al een mooie stad gevonden, dus op mijn achttiende ben ik hier gaan wonen en studeren. In 2006 ben ik voorzitter van Dwars, onze jongerenorganisatie, geworden. Vervolgens ben ik vanaf 2007 gaan werken als beleidsmedewerker voor onze Kamerleden Ineke van Gent en Kees Vendrik.

Sinds 2010 ben ik gemeenteraadslid. De afgelopen jaren heb ik als woordvoerder Milieu, Groen en Studentenzaken er hard aan gewerkt om onze stad nog mooier te maken en  flink te investeren in het bouwen van studentenwoningen. Sinds kort ben ik ook woordvoerder Cultuur. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren voorzitter geweest van de raadscommissie Mens & Samenleving. Naast mijn raadswerk ben ik Masterstudent Sociologie aan de Universiteit Utrecht en actief binnen de studentenvakbond. In de vrije tijd die ik overhoud klus ik samen met mijn vriendin Frederieke in ons huis in de Utrechtse binnenstad.

GroenLinks heeft op dit moment de grootste fractie in de gemeenteraad en onze wethouders zijn bepalend in het college en de stad. De komende jaren gaan we ons stinkende best doen om dit te blijven. Want Utrecht is en blijft een groene en linkse stad!