Investeer in Groen

Utrecht is een prachtige stad in een mooie omgeving. Het is belangrijk om hierin te blijven investeren. Want we hebben een paar goede parken, maar sommige buurten hebben nog erg weinig groen. Een groene omgeving fleurt niet alleen je buurt op, maar ook je gevoel. De wijkgroenplannen hebben er voor gezorgd dat onze buurten de afgelopen jaren een stuk groener zijn geworden. Ik wil dat we ook na 2014 hiermee doorgaan.

De komende jaren moeten er flinke stappen gezet worden om onze energievoorziening klaar te maken voor de toekomst. Gelukkig bruist het in Utrecht letterlijk van ideeën en initiatieven om het energieverbruik te verminderen en het energiegebruik te verduurzamen. Of het nu gaat om zonne-energie in Hoograven, energiebesparing in Wittevrouwen of windmolens op industrieterrein Lage Weide. GroenLinks én ik zijn een trouwe bondgenoot in deze energierevolutie.

We mogen ook wel wat zuiniger zijn op onze prachtige monumentale binnenstad. De historische grachten en statige pleinen worden flink ontsierd door de auto’s die er nog geparkeerd staan. De afgelopen jaren is er al een mooie start gemaakt, om hier wat aan te doen. Maar de grote klappers moeten nog gemaakt worden.

De komende jaren wil ik werken aan:
1. een verdere vergroening van de stad door het voortzetten van de wijkgroenplannen;
2. zonnepanelen op alle overheidsgebouwen, windmolens op Lage Weide en in Rijnenburg;
3. een autovrije binnenstad, om te beginnen heffen we de parkeerplaatsen aan onze monumentale grachten en op onze pleinen op;