Wie is Steven?

Na geboren en opgegroeid te zijn in Apeldoorn, kwam ik op mijn achttiende in Utrecht wonen. Met veel plezier heb ik in onze prachtige stad mijn studententijd doorgebracht. Nu woon ik inmiddels alweer een jaar samen met mijn vriendin Frederieke aan de Keizerstraat in de binnenstad.
IMG_20130730_150913

Werk en Studie
Sinds 2010 ben ik gemeenteraadslid namens onze partij in Utrecht. De afgelopen jaren heb ik vooral het woord gevoerd over Milieu, Groen en Studentenhuisvesting. Vanaf september voeg ik daar de portefeuille Cultuur aan toe. Daarnaast was ik woordvoerder in de belangrijke debatten in de nasleep van de asbestcrisis in Kanaleneiland. Verder was ik voorzitter van de commissie Mens & Samenleving.
Studie, werk en politiek hebben bij mij altijd redelijk door elkaar gelopen. Na het behalen van een propedeuse in de Journalistiek ben ik Milieu- en Maatschappijwetenschappen gaan studeren. Ondertussen was ik voorzitter van Dwars, de GroenLinkse jongerenorganisatie. Vervolgens werkte ik van 2007 tot 2010 als beleidsmedewerker bij de Tweede Kamerfractie van GroenLinks voor de portefeuilles Landbouw, Natuur en Dierenwelzijn. Daarnaast ben ik sinds 2010 actief als freelance trainer/ coach en debatleider. In september begin ik aan een Master Sociologie (Vraagstukken van Beleid en Organisatie) aan de Universiteit Utrecht.

Politiek
Sinds 2002 ben ik lid van GroenLinks. Destijds koos ik voor onze partij omdat ik mij herkende in het sociale en progressieve geluid van Paul Rosenmöller en Femke Halsema in een steeds rechtser wordend Nederland. Eerst ben ik lange tijd actief geweest binnen Dwars, later heb ik de overstap gemaakt naar GroenLinks. Binnen de partij heb ik naast de bovenstaande betaalde functies, ook erg veel vrijwilligersfuncties bekleed. Voorbeelden hiervan zijn: Lid van de redactieraad van het GroenLinks Magazine, Lid van verschillende kandidatencommissies en lid van het congrespresidium.

Vrije tijd
Gelukkig heb ik ook nog voldoende tijd over om (andere) leuke dingen toe. In mijn vrije tijd doe ik graag aan zeilen, voetballen en hardlopen. Verder geniet ik graag met vrienden van de cultuur en het uitgaansleven dat onze prachtige stad rijk is en bezoek ik zo nu en dan de thuiswedstrijden van FC Utrecht.