Vandaag is de advieslijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen bekend gemaakt. De lijsttrekker is al verkozen, dus het wachten was vooral op hoe de rest van de kandidatenlijst eruit ziet. De plek die voor mij geadviseerd is, zal geen verrassing meer zijn. Zoals de titel al suggereert ben ik voorgedragen voor plek twee. De kandidatencommissie stelde daarvoor het volgende advies over mij op:

Steven is ambitieus en weldoordacht, maar ook toegankelijk en open. Hij is nu in de Raad woordvoerder op de portefeuilles milieu en studentenzaken en hij is voorzitter van de commissie mens en samenleving. Dit zijn ook de gebieden waar hij het meest affiniteit mee heeft. Hij brengt een natuurlijk enthousiasme en drive over als het over deze onderwerpen gaat. Maar we zien hem ook als generalist die met veel andere portefeuilles uit de voeten kan. In het debat is hij scherp en toont hij strategisch politiek inzicht. Hij weet zich goed, kort en bondig uit te drukken en heeft kennis van zaken. Zijn combinatie van bevlogenheid, professionaliteit en ervaring zijn van grote waarde voor de nieuwe fractie.

Een prachtig advies, waarvan je bijna naast je schoenen zou gaan lopen. De kogel is echter nog niet door de kerk. Alle leden kunnen nog hun stem uitbrengen in een adviserend referendum over de lijst. Vervolgens wordt dit advies in stemming gebracht tijdens de ledenvergadering van GroenLinks Utrecht op 20 november. Ik heb je steun dus nog hard nodig!

De rest van de lijst ziet er als volgt uit:

1.      Heleen de Boer

2.      Steven de Vries

3.      Monique Bollen

4.      Peter van Corler

5.      Pepijn Zwanenberg

6.      Marlene de Regt

7.      Brechtje Paardekooper

8.      Thijs Weistra

9.      Jasper Fastl

10.  Hacer Pektas

11.  Jos Kloppenborg

12.  Tara Scally

13.  Fred Dekkers

14.  Jamili Wetzels

15.  Mirjam Bout

16.  Martien Bouwmans

17.  Jan Sinnige

18.  Lotte Lorwa

19.  Ben van Impelen

20.  Jelle van Liempt