Frans Vreeke wordt de nieuwe directeur van TivoliVredenburg. “We hebben met hem de juiste man op de juiste plaats, iemand die verstand heeft van management en cultuur en die daarmee de nieuwe organisatie TivoliVredenburg goed kan neerzetten,” aldus Frits Lintmeijer, wethouder Cultuur van GroenLinks.

De belangrijkste taak van Vreeke wordt het neerzetten van een nieuwe organisatie die de positie van TivoliVredenburg nationaal en internationaal verder uitbouwt. GroenLinks-raadslid en woordvoerder Cultuur Steven de Vries toont zicht opgetogen met het feit dat het muziekcentrum nu ook in bestuurlijk opzicht een goede start kan maken.

Ervaren
Vreeke heeft jarenlange managementervaring in de muzieksector. In het verleden gaf hij onder andere leiding aan Stichting LantarenVenster (Rotterdam), Patronaat (Haarlem) en de Oosterpoort & Stadsschouwburg (Groningen). Op dit moment is hij nog werkzaam als directeur-bestuurder van Pier K, centrum voor cultuureducatie in Haarlemmermeer. Vreeke gaat met ingang van 1 januari 2014 aan de slag bij TivoliVredenburg.

Opening
TivoliVredenburg, het grootste muziekcentrum van Nederland, opent op 21 juni 2014 haar deuren. De Vries: “We verheugen ons op de opening en de eerste optredens.”